zondag, 12. augustus 2012 - 14:43

Zomerdrukte op wegen naar de kust

Zandvoort

Mensen die zondag richting kust gingen om van het mooie weer te genieten kregen te maken met files. 'Met name de Noord-Hollandse wegen stonden rond 10.30 uur al vol, maar ook op het wegennet in Zeeland en Zuid-Holland was er sprake van flinke vertraging', meldde de Verkeersinformatiedienst (VID) zondag.

N210 naar Zandvoort
Vanaf 10.30 uur was de eerste drukte al merkbaar op de N57 richting Zeeland en de N201 richting Zandvoort. Met name de relatief smalle toegangswegen naar Zandvoort staan ieder jaar weer garant voor de nodige vertraging.

Tegen 11.00 uur stond de teller op 20 minuten extra reistijd. Dit nam tot het middaguur alleen maar toe. Sinds 12.00 uur wordt er continu een half uur vertraging gemeten op de N200 vanuit Haarlem en de N201 vanuit Uithoorn.

Ook op de bekende knelpunten Zeeuwse wegen staan files, zoals de N57 bij de Harlingvlietdam en de A58 bij de Vlaketunnel, hoewel bij die laatste de vertraging niet boven de tien minuten uitpiekt. Op de wegen bij Den Haag is het ook aan de drukke kant, maar daar wordt sinds 13.30 uur weer aardig doorgereden.

Veel strandgangers hebben hun plekjes bij Kijkduin of Scheveningen gevonden. Goed nieuws voor de Haagse strandbezoeker is dat de N14 richting Scheveningen weer beschikbaar is.

De afgelopen week was de Vliettunnel dag en nacht afgesloten vanwege en lekkage. De andere kant op wordt er nog wel gewerkt. het Sijtwendetracé is tot maandagmorgen vanuit Den Haag dicht. Dit zou eventueel problemen kunnen opleveren aan het eind van de dag.

Rond het Zuid-Hollandse Noordwijk valt de vertraging mee. Ondanks een afsluiting op de N443 naar Noordwijkerhout, lopen de overige kustroutes niet vol.

De VID informeerde strandliefhebbers al op de A4 en de A44 door middel van tekstkarren over de snelste route. Er wordt niet meer dan een minuut of tien vertraging gemeten.
Provincie:
Tag(s):