vrijdag, 13. juli 2012 - 15:00

Zuid-Afrika zegt af, Congo vervangt

Sas van Gent

Het Internationaal Folklore Festival Zeeland ontving afgelopen dinsdag een afzegging van de Zuid-Afrikaanse groep. Het gezelschap kreeg niet op tijd de benodigde visa rond om naar europa te kunnen reizen.

Het festival heeft ondertussen twee andere groepen als vervanging kunnen vinden: Mongolië en Congo

“Zulk nieuws is altijd vervelend en zeker een week voorafgaand aan het festival. Met landen buiten de EU hebben we nu eenmaal te maken met visa en wanneer deze niet tijdig worden afgegeven betekend dat de groep niet kan afreizen”, verteld de organisatie. Ondertussen is de organisatie er in geslaagd twee andere groepen te contracteren. Mongolië en Congo zijn nu officieel ook onderdeel van het programma. Daarnaast wordt het festival bezocht door India, Colombia Nederland en België.

De organisatie is klaar voor de aftrap van het festival. Alle gasten zijn ondergebracht bij gastgezinnen in Zeeuws-Vlaanderen. Zo een dertigtal gezinnen stellen hun huis en gastvrijheid ter beschikking voor zo een zestigtal artiesten. Daarnaast zetten 30 vrijwilligers zich een week lang belangeloos in om het festival neer te zetten.

Zondag trapt Colombia af met een optreden in de d’Ouwe Brug en dinsdag met een optreden in ’t Schippershuis te Sas van Gent. Vanaf donderdag gaat het festival officieel van start en presenteren alle groepen zich op het festivalterrein aan het Keizer Karelplein te Sas van Gent. Elke voorstelling wordt afgesloten met een swingende afterparty. Zaterdag 21 juli staat de binnenstad van Terneuzen ook geheel in het teken van cultuur en dans. Colombia, India, Congo en Mongolië verzorgen dan optredens op de markt.

Meer informatie over het programma en het festival is te vinden op www. Zeelandmeets.nl
Provincie:
Tag(s):