dinsdag, 16. oktober 2012 - 19:25

Zuidlaardermarkt trekt veel buitenlandse handelaren

Zuidlaren

2343 paarden en 9 ezels. De definitieve score van de Zuidlaardermarkt 2012. 247 paarden meer en 21 ezels minder dan vorig jaar. Tijdens de drukbezochte persconferentie werden deze geweldige aanvoercijfers bekend gemaakt. Uit de aanvoercijfers blijkt dat de Zuidlaardermarkt voor veel handelaren dé markt van het jaar is.

Er waren dit jaar veel buitenlandse handelaren op de markt. Veel paarden emigreren naar Spanje, Italië, België, Frankrijk, Denemarken, Hongarije en vooral ook naar Duitsland. De laatste jaren wordt veel gepubliceerd in Duitse paardenbladen en dit leidt tot meer handelaren en bezoekers uit Duitstalige landen.

De handel begon vanochtend om 6.00 uur traag maar trok in de loop van de ochtend aan. De prijzen zijn net als op andere markten laag. De NVWA (nieuwe voedsel en warenautoriteit) was tevreden over het welzijn van de dieren en heeft geen enkele misstand geconstateerd. Evenals de NVWA was ook dierenarts De Graaf tevreden over het welzijn van de dieren.

De politie liet weten dat de “nacht van Zuidlaren”, de nacht voorafgaande aan de markt rustig is verlopen. Er zijn een paar aanhoudingen verricht. De “nacht van Zuidlaren” trok iets minder bezoekers dan voorgaande jaren. Dit komt doordat de Zuidlaardermarkt dit jaar niet in de (noordelijke) herfstvakantie valt. Doordat het in tegenstelling tot de weersvoorspelling toch goed marktweer was, was het goed toeven op de Zuidlaardermarkt. Veel mensen brachten dan ook een bezoek aan de 812e Zuidlaardermarkt.
Provincie:
Tag(s):