donderdag, 23. augustus 2012 - 13:24

Zwolle wil asielzoekers weg hebben

Zwolle

De gemeente Zwolle verzoekt de Irakese asielzoekers weg te gaan voor het kantoor van de IND. Zij wijst de demonstranten erop dat het verboden is in Zwolle om onaangekondigd een openbare manifestatie te houden.

Maandag meldde zich een groep asielzoekers, tientallen mensen groot, bij het IND-kantoor in Zwolle. Op het verzoek van de asielzoekers is er dinsdagochtend een gesprek geweest met de IND. Dinsdagmiddag heeft de IND namens de minister voor Integratie, Immigratie en Asiel aangegeven dat er geen reden is hun opvangstatus te wijzigingen.

Donderdagochtend heeft de IND de betogers verzocht het terrein te verlaten. Het grootste deel van de groep heeft daar uiteindelijk gehoor aan gegeven, en bevindt zich sinds dat moment in de openbare ruimte.toegestaan wanneer zo’n openbare manifestatie tijdig is aangemeld. Dat is in dit geval niet gebeurd.

Op basis van artikel 7 van de Wet openbare manifestaties heeft de burgemeester van Zwolle de asielzoekers opdracht gegeven uiteen te gaan, omdat vooraf niet tijdig kennisgeving is gedaan van deze betoging.
Provincie:
Tag(s):