zondag, 15. september 2013 - 15:05 Update: 03-07-2014 0:52

Al ruim 4000 handtekeningen tegen sluiting Johan Willem Friso Kazerne

Assen

In iets meer dan 24 uur na het openen van de petitie hebben reeds ruim 4.000 mensen de petitie ondertekend. Dit meldt de speciaal opgerichte site steundekazerne.nl zondag.

‘In de reacties die er achtergelaten worden spreekt de binding die een ieder met de JWF kazerne in Assen heeft. Velen zijn zeer bezorgd over de gevolgen voor de werkgelegenheid in Assen en de rest van Noord Nederland’, meldt de site.

Maar het zijn niet alleen de economische gevolgen, ook vele persoonlijke zorgen zijn te lezen; zorgen van mensen waarvan hun partner of directe familie op de kazerne werken; zorgen over het thuisfront wat ook een belangrijke factor is bij uitzendingen naar buitenlandse missies.

Uit de reacties blijkt ook dat de kazerne en Assen een hechte eenheid zijn. De JWF kazerne hoort bij de identiteit van Assen. Of zoals een van de ondertekenaars het verwoordt: “Assen zonder kazerne is geen Assen”.

De petitie stopt nog lang niet. ‘Het kabinet en de parlementariërs zullen weten dat de JWF niet met enkel een boekhoudkundige pennenstreek van de kaart laat vegen. De toekomst van Assen, de toekomst van Drenthe, de toekomst van Noord Nederland staat op het spel’, aldus de site.