dinsdag, 16. april 2013 - 10:57 Update: 03-07-2014 0:59

Albanezen wilde via Nederland naar Engeland

foto van aanhouding Albanezen | fbf
Foto: fbf archief
Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens een uitreiscontrole van de ferry Hoek van Holland- Harwich 9 Albanezen aangetroffen die zich schuil hielden tussen lading in een bestelbusje.

Bij de controle is gebruik gemaakt van migratiecontrolehond KYRA. Bij het controleren van de vrachtwagen heeft Kyra de 9 personen van Albanese nationaliteit gevonden. De verstekelingen zijn meegenomen naar de Marechausseebrigade Zuid-Holland voor verder onderzoek.

De Poolse chauffeur en zijn bijrijder zijn aangehouden voor mensensmokkel.

Afgelopen nacht werden nog twee personen met de Albanese nationaliteit aangehouden door marechaussees in Hoek van Holland, afgelopen donderdag ook al 5 en vrijdag in IJmuiden 15. De Marechaussee werkt informatiegestuurd en zet de migratiehonden en hun geleiders de laatste weken met regelmaat in bij maritieme grenscontroles.

De marechaussee waarschuwt voor een trend dat Albanezen via Nederland naar Engeland worden gesmokkeld. De Albanezen maken misbruik van hun legale status in Nederland. "Ze willen naar het voor hen beloofde land worden gesmokkeld", zegt een woordvoerder.