donderdag, 19. december 2013 - 9:58 Update: 03-07-2014 0:46

Consumenten-vertrouwen neemt toe

Foto van kassa met geld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Consumenten waren in december iets minder somber dan een maand eerder. Het vertrouwen steeg 2 punten en kwam uit op -16.

Consumenten waren in december iets minder somber dan een maand eerder. Het vertrouwen steeg 2 punten en kwam uit op -16. De stemming van consumenten is in een paar maanden tijd fors verbeterd. Wel zijn er nog altijd meer pessimisten dan optimisten. Consumenten waren minder negatief over het algemene economisch klimaat dan in november. De deelindicator steeg 4 punten en kwam in december uit op -12.

Het oordeel over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verbeterde, maar de stemming over de economie in de komende 12 maanden bleef onveranderd. De deelindicator koopbereidheid bleef staan op -19.

Over de ontwikkeling van hun eigen financiële situatie in de afgelopen 12 maanden waren consumenten in december iets pessimistischer dan in november. Ze waren echter een fractie minder somber over hun financiën in de komende 12 maanden. Verder vonden ze de tijd wat minder ongunstig voor het doen van grote aankopen, zoals wasmachines en televisies.