zaterdag, 18. mei 2013 - 23:29 Update: 03-07-2014 0:57

Denemarken winnaar Eurovisie Songfestival, Anouk negende!!

Foto van Anouk | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Een glansrijke overwinning voor Denemarken. Het winnende lied van het Eurovisie Songfestival 2013 werd 'Only Teardrops' gezongen door Emmelie de Forest.

De Denen golden al als de gedoodverfde winnaars. Tweede en derde werden respectievelijk Azerbeidsjan en Oekraïne. Anouk eindigde op de negende plaats! Na jarenlang niet in de finale te hebben gestaan, eindigt Nederland dankzij Anouk met haar nummer 'Birds' in de top tien.  Een prachtige prestatie!! Nederland kreeg de eerste punten van Zweden en 12 punten van België. Winnaar Denemarken kende de Haagse zangeres 10 punten toe. Zweden, Oostenrijk, Noorwegen, Finland en IJsland beloonden 'Birds' met acht punten. Zeven punten kreeg Anouk van Estland, zes van het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Ook Hongarije, Albanië, Rusland, Roemenië, Macedonië, Kroatië, Litouwen en Zwitserland deelden punten uit aan Nederland. dE bbc was laaiend enthousiast over Anouk. Het commentaar van de BBC luidde:'Anouk is too good for the Eurovision.' Anouk gaf dan ook een ijzersterk en vlekkeloos optreden weg. Ze straalde, oogde zeer ontspannen en genoot zelf ook zichtbaar van het optreden. Het publiek reageerde met een daverend applaus. Zelf klapte zij ook voor haar publiek.

Anouk kreeg na haar optreden als 13e act in de finale een staande ovatie van de fans in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Die waren daar bijeengekomen om de zangeres te steunen. Karin Kooij, voorzitter van Anouks fanclub zegt in het AD: 'Anouk heeft Birds in de finale zoveel sterker en mooier gezongen dan dinsdag in de eerste halve finale, echt prachtig.'

 

Categorie:
Tag(s):