dinsdag, 25. juni 2013 - 11:31 Update: 03-07-2014 0:55

Dollemansrit: meerdere autos beschadigd

Foto van blauw zwaailicht
Foto: Bon
Haarlem

Even na middernacht wilde de politie een Audi aan te kant zetten op de Schipholweg. De bestuurder van deze auto ging er echter direct vandoor bij het zien van de politie.

De politie zette hierop een achtervolging in en uiteindelijk reed de bestuurder na een dollemansrit zich klem op een paaltje in de Obistraat. Hierop stapten de politiemensen uit hun auto en wilden ze de bestuurder aanhouden voor roekeloos rijgedrag, toen deze automobilist ineens weer vol gas gaf en dwars door een paaltje heen reed, de Spaarndamseweg weer op.

In beslag

De politie heeft toen een schot gelost op de wielen van de auto, om te voorkomen dat de bestuurder zijn gevaarlijke rit voort zou zetten. Hier trok de man zich echter niets van aan en hij ging er vandoor met hoge snelheid. Kort daarop werd de Audi door de politie leeg aangetroffen op de Gedempte Schalkburgergracht. De auto bleek zwaar beschadigd en de bestuurder heeft tijdens zijn dollemansrit meerdere geparkeerd staande auto’s beschadigd. De politie heeft de Audi in beslag genomen en een onderzoek ingesteld naar de bestuurder. Mogelijk zijn er meerdere mensen in Haarlem-Noord de dupe geworden van deze wegmisbruiker en hebben zij schade aan hun voertuig.

Oproep

De politie verzoekt deze mensen aangifte te komen doen bij het politiebureau in Haarlem-Noord gelegen aan het Marnixplein 11. De politie kan dan ter plekke onderzoek verrichten aan het beschadigde voertuig.

 

Provincie: