maandag, 9. december 2013 - 15:31 Update: 03-07-2014 0:47

Duikteam Defensie gaat opnieuw opzoek naar lichaam vermiste Rotterdammer

Foto van duiker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Op verzoek van de politie in Rotterdam gaan speciale teams van Defensie op 9 en 10 december in de Zevenhuizerplas opnieuw zoeken naar het lichaam van de 24-jarige Ricardo Kooij.

De Rotterdammer werd op 1 juli 2013 als vermist opgegeven, nadat familie een paar weken niets van hem gehoord had. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

Waarschijnlijk om het leven gebracht

Uit het opsporingsonderzoek van de politie is gebleken dat Ricardo Kooij hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht. In dit onderzoek zijn op 14 augustus een 41-jarige man uit Rotterdam en op 10 september een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. De 41-jarige hoofdverdachte zit sinds zijn aanhouding vast. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ricardo Kooij en het wegmaken van diens lichaam. De 25-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij dat laatste feit. Hij is na zijn aanhouding verhoord en in vrijheid gesteld. Hij blijft wel verdachte in dit onderzoek.

Defensie

Uit het onderzoek is gebleken dat het stoffelijk overschot van Ricardo Kooij zich mogelijk in de directe omgeving van de Zevenkampse Ring t.h.v. Metrostration De Tochten bevindt. De politie sluit ook niet uit dat het lichaam van Ricardo Kooij zich mogelijk in of in de directe omgeving van de Zevenhuizerplas bevindt. Op 29 en 30 oktober zocht Defensie al eerder met een duikteam in de Rotterdamse wijk Zevenkamp en de Zevenhuizerplas, wat geen nieuwe informatie opleverde. De zoektocht van 9 en 10 december wordt gehouden in delen van de Zevenhuizerplas die in oktober niet aan de beurt kwamen. Het moet gezien worden als een voorlopig laatste poging om Ricardo Kooij te vinden.