vrijdag, 10. mei 2013 - 17:04 Update: 03-07-2014 0:58

Frank De Boer trots op Rinus Michels Award

Foto van Ajax logo | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal) Frank de Boer is verkozen tot beste trainer van de Eredivisie.

De oefenmeester die de prijs vrijdagavond ontving voor het sterke seizoen met Ajax, waarmee hij afgelopen weekend de derde landstitel op rij behaalde, is zeer content met de award. "Ik ben erg trots op deze prijs", zegt De Boer op het digitale huis van Ajax. "Het zegt mij dat we goed bezig zijn. Het zit in mijn aard om de teamprijzen het belangrijkste te vinden, maar ik vind het natuurlijk ook fantastisch dat ik deze prijs in ontvangst mocht nemen."

De Boer was lovend over assistent Hennie Spijkerman. "Ik heb in mijn speech Hennie Spijkerman expliciet bedankt. Toen ik begon als hoofdtrainer had ik aan de directie één eis gesteld: dat ik Hennie erbij zou krijgen. Hennie heeft kwaliteiten die ik niet heb. Ook de rest van de staf heb ik geroemd, want door er één te benoemen wil ik de anderen niet te kort doen. We hebben dit echt met z'n allen gedaan."

Vrijdagavond, tijdens het jaarlijkse gala van de Coaches Betaald Voetbal, heeft De Boer de Rinus Michels Award in ontvangst genomen. Vorig jaar was Feyenoord-coach Ronald Koeman nog de winnaar van de prestigieuze prijs.

Naast De Boer waren ook Ronald Koeman, Jan Wouters (FC Utrecht), Art Langeler (PEC Zwolle) en Fred Rutten (Vitesse) genomineerd.

 

 
Categorie:
Tag(s):