dinsdag, 31. december 2013 - 20:55 Update: 03-07-2014 0:45

John de Wolf overhandigt Antonie van Leeuwen ziekenhuis 1 miljoen euro

Foto van John de Wolf | Ditzo
Foto: Ditzo
Amsterdam

Het Antoni van Leeuwenhoek heeft uit handen van voetballegende John de Wolf een cheque namens Ditzo overhandigd gekregen ter waarde van 1 miljoen euro.

Kankeronderzoek
Het bedrag komt ten goede aan het baanbrekende kankeronderzoek van professor René Bernards, verbonden aan het kankerinstituut. Dankzij het onderzoek wordt voor iedere patiënt met kanker een behandeling op maat mogelijk. Op deze manier kan kanker zoveel mogelijk een chronische, en niet langer een dodelijke ziekte worden.

Afgelopen maand kondigde de verzekeraar aan een substantieel deel van haar marketingbudget, namelijk 1 miljoen euro, beschikbaar te stellen aan de zorg omdat zij als verzekeraar deze wilt verbeteren. Normaliter wordt dit geld uitgegeven aan het uitzenden van tv-commercials in de ‘overstapmaanden’ november en december.

Video ruim 1 miljoen keer bekeken
In een videofilm riep oud-voetballer De Wolf daarom heel Nederland op om gezamenlijk ‘kanker de wereld uit te kijken’. Een oproep waar massaal en binnen mum van tijd gehoor aan werd gegeven. Binnen vier dagen werd het bedrag van 1 miljoen euro bereikt. De video werd inmiddels al meer dan 1.118.000 keer bekeken op YouTube.