woensdag, 20. november 2013 - 21:51 Update: 03-07-2014 0:48

Kippenkuikens in hartje Amsterdam op straat gedumpt

Foto van logo Dierenambulance | Dierenambulance
Foto: Dierenambulance
Amsterdam

Dinsdag troffen medewerkers van de Dierenambulance in Amsterdam 6 kippenkuikens aan in hartje Amsterdam. Dit meldt de Dierenbescherming woensdag.

De diertjes zijn door de medewerkers van de Dierenambulance Amsterdam binnengebracht bij Vogel- en zoogdierenopvang De Toevlucht.

De 3 weken oude kippenkuikens liepen onderkoeld, uitgedroogd en angstig op het Beursplein, Rokin, bij het Centraalstation en de Ruyterkade.

'De dieren zijn hier natuurlijk niet zomaar terechtgekomen, maar gedumpt. Het aan hun lot overlaten van deze kuikens, zeker in deze omstandigheden, is een onverschillige laffe daad die veel dierenleed veroorzaakt. Dit is geen manier om met kuikens, en met welk ander dier dan ook, om te gaan', aldus de Dierenbescherming.

Dierenbescherming Amsterdam roept burgers daarom op om zich te melden als zij gezien hebben wie de kuikens op straat heeft gezet. Melden kan op het kantoor van Dierenbescherming Amsterdam door te bellen naar: 020 - 470 5000.

De kuikens zitten nu veilig onder de warmtelamp bij vogel – en zoogdierenopvang De Toevlucht. De Toevlucht is gespecialieerd in de opvang van vogels en heeft hiervoor financiele ondersteuning nodig. Het publiek kan nog steeds helpen door EGEL te sms’sen naar 4333. Dat kost 1,50.