zaterdag, 9. november 2013 - 17:50 Update: 03-07-2014 0:49

Nederland gaat samenwerking met Chinese politie intensiveren

Foto van politie uniform | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Van 11 tot en met 14 november brengt Gerard Bouman, korpschef van de politie, een werkbezoek aan China. Dit meldt de politie zaterdag.

Naast kennismaken met de Chinese politieorganisatie, staat het bezoek in het teken van nauwere samenwerking op het terrein van politie en justitie.

Nederland wil de samenwerking met China op het terrein van politie en justitie verder intensiveren. Met de opkomst van China op het wereldtoneel en de sterke groei van de Chinese economie nemen ook de grensoverschrijdende criminaliteit en illegale migratie toe. Nederland heeft in toenemende mate behoefte aan justitiële en politiële samenwerking met Chinese partners.

Samenwerken
Presentaties over de Chinese en Nederlandse politieorganisaties zijn een belangrijk onderdeel van het bezoek. Vanuit Nederlandse zijde bestaat vooral interesse in de aanpak van synthetische drugs, mensenhandel en milieucriminaliteit.

In Shanghai staat het samenwerkingsverband met Rotterdam centraal. Al ruim tien jaar werken de korpsen van beide havensteden samen. In het kader van kennismaken brengt de korpschef onder meer bezoeken aan het Ministry of Public Security te Peking en het Public Security Bureau van Shanghai.

Provincie: