dinsdag, 12. november 2013 - 9:16 Update: 03-07-2014 0:49

Ook basispremie Menzis en CZ goedkoper

Foto van informatiebord ziekenhuis
Foto: Archief FBF.nl

De zorgverzekeraars CZ en Menzis hebben dinsdag de prijs van de basisverzekering bekendgemaakt.

Nu zijn de basispremies van de vier grootste zorgverzekeraars bekend. Eerder kwamen Zilveren Kruis Achmea en VGZ al over de brug met hun basispremies.

CZ verlaagt de premie van de natura basisvezekering met 9,70 euro tot 95,90 euro per maand. Wanneer men kiest voor het hoogste eigen risico van 8,60 euro wordt de premie 75,72 euro. De premies voor de aanvulleden verzekeringen veranderen niet.

Bij Menzis betalen klanten volgend jaar 95,90 euro per maand met een minimaal eigen risico. Bij een eigen risico van 860 euro wordt de premie maandelijks 75,50 euro. Ook bij Menzis blijven de meeste aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen volgend jaar gelijk, zo schrijft de verzekeraar op haar website. Dit jaar biedt Menzis klanten voor het eerst een beperkte zorgverzekering. Klanten die hiervoor kiezen kunnen niet overal meer terecht, maar alleen bij zorgaanbieders waarmee Menzis een contract heeft afgesloten. De premie voor voor deze verzekering bedraagt 86,50 euro per maand. Bij een maximaal eigen risico van 860 euro is de premie 66,50 euro per maand.

Verzekerden gaan bij Zilveren Kruis Achmea maandelijks minimaal 70,32 euro betalen aan de zorgverzekering, inclusief een collectiviteitskorting van 5 procent en 500 euro eigen risico. Klanten van VGZ betalen minimaal 80,95 euro per maand.

Het eigen risico is voor iedereen 360 euro. Daarbovenop kunnen klanten kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot 500 euro. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager de premie. Het eigen risico geldt niet voor onder meer behandelingen door de huisarts, verloskundige zorg en kraamzorg.

Alle ziektekostenverzekeraars hebben tot 19 november de tijd om de premies bekend te maken

Categorie:
Tag(s):