vrijdag, 21. juni 2013 - 9:37 Update: 03-07-2014 0:56

Opdrachtgever drugstransporten opgepakt

Opdrachtgever drugstransporten opgepakt
Foto: Archief FBF.nl
Opdrachtgever drugstransporten opgepakt
Foto: Archief FBF.nl
Purmerend

De Koninklijke Marechaussee heeft in een rechercheonderzoek naar de invoer van verdovende middelen via Schiphol een 36-jarige man uit Purmerend aangehouden. Deze man wordt gezien als opdrachtgever van drugskoeriers die cocaïne vanuit Zuid-Amerika Nederland in moesten smokkelen.

Het rechercheteam Midcri van de Marechaussee op Schiphol startte eind vorig jaar met het onderzoek, nadat een aantal drugskoeriers werd onderschept met cocaïne. In het onderzoek dat volgde werden naast de 36-jarige verdachte opdrachtgever drie vrouwelijke verdachten aangehouden, een 34-jarige uit Purmerend en twee 35-jarigen uit Almere. Zij worden verdacht van de invoer van verdovende middelen en witwassen. Tevens zijn er doorzoekingen in hun woningen in Purmerend en Almere verricht.

'We zijn blij met het feit dat we nu niet alleen de koerier van de drugs onderscheppen maar ook na recherchewerk bij de mogelijke opdrachtgever zijn gekomen. Er word veel gedaan om drugskoeriers en bolletjesslikkers te stoppen, maar de organisatie erachter is voor Marechaussee en Openbaar Ministerie uiteraard een doelstelling', aldus de Marechaussee