zaterdag, 28. december 2013 - 12:01 Update: 10-10-2018 14:16

Politie verdenkt holbewoners van inbraken

Foto van bos bomen avond | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zuidlaren

De politie heeft vrijdagmiddag in een hol in een bosperceel bij Zuidlaren twee inwoners van Kosovo van 38 en 25 jaar aangehouden. Dit meldt de politie zaterdag.

Woninginbraken

De mannen konden zich niet legitimeren en daarnaast vonden agenten in de nabijheid van de twee diverse goederen die vermoedelijk buit waren gemaakt bij woninginbraken. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en is daar voor nader onderzoek ingesloten.

Hol

Twee surveillerende agenten liepen in de omgeving van Zuidlaren toen ze werden aangesproken door een voorbijganger. Die vertelde hen dat in een bosperceel twee mannen waren gesignaleerd die zich verdacht gedroegen. Eenmaal in het bos vonden agenten een hol waarin twee mannen zich schuil bleken te houden. Het duo kon zich niet legitimeren en dat was reden om hen aan te houden.

Kosovaren

Na onderzoek bleek het te gaan om Kosovaren van 38 en 25 jaar. In het hol vonden agenten goederen, zoals sieraden en computerapparatuur, die vermoedelijk buit waren gemaakt bij woninginbraken. Al deze goederen werden dan ook in beslag genomen. De afgelopen periode vonden in Zuidlaren, Tynaarlo en Annen diverse inbraken plaats. De politie onderzoekt of de twee Kosovaren verantwoordelijk zijn voor deze inbraken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: