dinsdag, 12. november 2013 - 7:58 Update: 03-07-2014 0:49

Politie zoekt twee bejaarde mannen in zaak Heulmeisje

foto van heulmeisje | Politie
Foto: Politie
Maarsbergen

Het coldcaseteam van de politie heeft nieuwe informatie die mogelijk kan leiden naar de identiteit van het Heulmeisje.

Aangetroffen

In 1976 werd het lichaam van een meisje bij de parkeerplaats De Heul langs de A12 bij Maarsbergen (Nederland) aangetroffen. Zij was naakt en bedekt onder een laag bladeren achtergelaten. Jarenlang dacht de politie dat het de vermiste Monique Jacobse is, die rond 1976 verdween. In 2006 werd duidelijk dat het Monique Jacobse niet was en het coldcaseteam ging verder met de zaak.

Goede informatie

In 2012 kwam er bij de politie afgeschermde informatie binnen van een tipgever. Deze vertelde dat het lichaam van het Heulmeisje in 1976 zou zijn gedumpt door twee mannen. De tipgever gaf aan dat dit bij veel mensen bekend was. Destijds zouden deze mannen tussen de 30 en 40 jaar oud moeten zijn, dus op dit moment al in de zeventig. De politie wil natuurlijk graag weten wie deze mannen zijn en hoopt dat getuigen, na al deze jaren, nu toch wat gaan vertellen.

Vanavond in Opsporing Verzocht geeft o.a het Forensich Instituut uitleg hoe zij de kenmerken heeft kunnen achterhalen van het heulmeisje en geeft de politie uitleg hoe het onderzoekt verloopt. Op woensdag zal ook in het Duitse Opsporing Programma "Aktenzeichen XY Ungelöst" aandacht worden besteed aan deze zaak.

Provincie: