zondag, 8. september 2013 - 12:08 Update: 03-07-2014 0:52

Regeringspartijen staan in peiling samen op 30 zetels

Foto van Tweede Kamer | Archief FBF.nl
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie

Uit de zondag gepubliceerde enquête van Maurice de Hond blijkt dat als er nu verkiezingen zouden zijn de PvdA nog maar 11 zetels in de Tweede Kamer zou krijgen.

De VVD daalt naar 19 zetels. De PvdA staat met 11 zetels op het laagste punt ooit. En meer dan de helft (55 procent) van de ondervraagden liet weten dat zij Mark Rutte ongeschikt vinden als premier. Toch vindt nog 20 procent dat Rutte de juiste man op de juiste plaats, zo meldt de Telegraaf. En 71 procent vindt hem een goede spreker. Het is nog maar een jaar geleden dat de VVD een klinkende overwinning behaalde bij de vervroegd uitgeschreven Tweede Kamerverkiezingen. Met een recorduitslag van maar liefst 41 zetels kon worden vastgesteld dat het nog nooit zo goed ging met de partij.

Inmiddels is de PVV de groots partij in de peiling met 32 zetels, weer één meer dan vorige week. De tweede partij is is de SP met 24 zetels en D66 is net zo groot geworden als de VVD. Het vertrouwen in het kabinet is gezakt onder de kiezers. Slechts 37 procent denkt dat dit kabinet in de huidige samenstelling over een half jaar nog bestaat. Voor bijna twee derde hoeft dat ook niet. Ook wil een meerderheid van de kiezers niet dat er andere partijen  toetreden tot de coalitie zonder dat er nieuwe verkiezingen worden gehouden.

Bij de verkiezingen vorig jaar hadden PvdA en VVD samen 79 zetels, nu nog maar 30,

 

 

 

Provincie: