zondag, 17. november 2013 - 13:26 Update: 03-07-2014 0:48

Ruzie om mobieltje leidt tot vechtpartij met politie

Foto handboeien | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Renesse

Een ruzie over een mobiele telefoon is vannacht op de Hogezoom in Renesse ontaard in een flinke vechtpartij tussen uitgaanspubliek en politieagenten.

Over en weer zijn klappen uitgedeeld.

Slaande ruzie

Bikers volgen die nacht rumoerig uitgaanspubliek dat langzaam het centrum verlaat. Na de horecasluiting blijft het erg rumoerig in het centrum van Renesse. Groepen blijven in het centrum hangen en dagen elkaar over en weer uit. Bij de rotonde Hogezoom/Vroonweg/Rolandsweg komt het tot een slaande ruzie tussen jongens en een meisje over een mobiele telefoon. De bikers grijpen in en houden een jongen aan voor mishandeling.

Belemmering aanhoudingen

De jongen is echter niet van zins om vrijwillig mee te gaan en slaat hierop een agent in zijn nek en gezicht. Vervolgens ontstaat er een worsteling waarbij zowel de verdachte als twee agenten licht gewond raken. In reactie hierop keert een deel van het overige publiek zich tegen de agenten. Omdat er niet gereageerd wordt op de vorderingen om te vertrekken wordt versterking opgeroepen.

Vier aanhoudingen

De kluwen mensen is uiteindelijk met toepassing van geweld uit elkaar gehaald. Er zijn vier personen aangehouden. Twee jongens zijn in verzekering gesteld. Hen wordt mishandeling van agenten verweten. Twee jongens mochten na verhoor, met een schikkingsvoorstel op zak, weer naar huis. De agenten doen aangifte van mishandeling.

Provincie:
Tag(s):