vrijdag, 26. juli 2013 - 13:46 Update: 03-07-2014 0:54

Vrouw trapt agente in haar buik

Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Tilburg

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn een 31-jarige inwoonster van Kaatsheuvel en een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

'De vrouw wordt verdacht van zware mishandeling van een politieagente door haar in de buik te trappen, de man van rijden onder invloed', aldus de politie.

Ruzie
Surveillerende agenten zagen het tweetal rond 02:30 uur lopen over de Vendeliersstraat. Het tweetal had ogenschijnlijk mot met elkaar. Zij stapten in een personenauto, waarna met veel gas werd weggereden.

Tijdens de rit ging de ruzie verder, waarbij een portier openging en de vrouw uit de auto viel. De Tilburger bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten en werd aangehouden. Ook de vrouw was dronken.


Mishandeling, belediging en bedreiging
Toen de agenten terugkwamen bij de auto had de beschonken vrouw plaatsgenomen achter het stuur. Zij eiste de autosleutel, die door de politie was afgepakt van de bestuurder.

Nadat de Kaatsheuvelse te horen had gekregen dat zij de sleutel niet kreeg, trapte de dronken vrouw hard tegen de buik van de agente en uitte beledigingen en bedreigingen. De politievrouw moest in verband met buikklachten een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Het duo is overgebracht naar het politiebureau.


Invordering
Op het bureau moest de man een test op het ademanalyseapparaat afleggen. Met een uitslag van 340 ug/l zat hij boven de wettelijke limiet van 220 ug/l. Zijn gevaarlijk rijgedrag in combinatie met het alcoholgebruik waren aanleiding om zijn rijbewijs in te vorderen en op te sturen naar het Openbaar Ministerie.

Provincie:
Tag(s):