vrijdag, 20. december 2013 - 10:02 Update: 03-07-2014 0:46

Zondag oldtimer-meeting in Amsterdam

Foto van lelijke eend 2CV auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Na verwachting zullen honderden liefhebbers en bezitters van oldtimers zich zondag 22 december massaal in Amsterdam laten zien om zo de belangenvereniging Stichting Autobelangen te steunen in haar gerechtelijke strijd tegen de Staat.

Op deze dag wordt in Amsterdam de King Cruise meeting georganiseerd. Het is een jaarlijks terugkerend evenement voor Amerikaanse voertuigen van alle bouwjaren. Toch krijgt het evenement komend weekend een ander tintje omdat in deze editie ook andere merken voor het eerst welkom zijn. De organisatie heeft hiertoe besloten nadat deze week door de Eerste Kamer een wetswijziging is aangenomen die het de belastingsdienst mogelijk maakt om alle oldtimers vanaf 1 januari weer gewoon wegenbelasting te laten betalen.

Hobby voor velen onbetaalbaar

Voor veel oldtimerbezitters betekend dat het einde van hun hobby aangezien de meeste auto's zwaar in het gewicht zijn en als hobby-bijauto in de MRB onbetaalbaar is geworden. Afgelopen week werd in Den Haag al actie gevoerd door honderden liefhebbers met hun auto. De Eerste Kamer kende geen pardon en nam de nieuwe wet bedacht door Weekers van Financiën aan.

De King Cruise bij Borchland in Amsterdam is van 11:00 tot 17:00 uur.

Mensen met een oldtimer (voertuig van 25 jaar of ouder) of mensen met een Amerikaans voertuig zijn van harte welkom en hebben gratis toegang. Bezoekers zonder oldtimer zijn natuurlijk ook van harte welkom. Zij parkeren op een afgezet stuk terrein en hebben eveneens gratis toegang. Er staan donatiebussen op de meeting. Na aftrek van de kosten van de meeting (o.a. de live band & springkussen) doneert de King Cruise het overige donatiegeld aan VrijstellingOldtimer.nl t.b.v. de rechtszaak. In de grote hal is live muziek, een markt, een springkussen voor onze jongste gasten en er is een ruime hoeveelheid horeca. U kunt ook reserveren voor een heerlijk diner na afloop van de meeting in een van de twee uitstekende restaurants bij Borchland. Autovisie komt een videoverslag maken van de King Cruise, des te meer reden om ook te komen!

De Rechtszaak

Stichting Autobelangen is van plan een rechtszaak te starten om de gehele oldtimer maatregel te laten schrappen. Inmiddels hebben honderden zich aangemeld om deze rechtszaak te steunen, maar dat is nog niet voldoende.