vrijdag, 13. september 2013 - 12:48 Update: 03-07-2014 0:52

Zoon (14) rijdt van moeder geleende auto in de prak

Zoon (14) rijdt van moeder geleende auto in de prak
Foto: Archief FBF.nl
Zoon (14) rijdt van moeder geleende auto in de prak
Foto: Archief FBF.nl
IJsselstein

Een 14-jarige jongen nam donderdag de auto van zijn moeder mee. Zijn ritje eindigde in een botsing met een vrachtauto. Niemand raakte gewond. De jongen is aangehouden.

Donderdagmiddag rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een jongen in een auto rondreed in Nieuwegein. Agenten zagen de auto rijden in de Fokkesteeg en gaven de bestuurder een stopteken. De 14-jarige bestuurder uit Nieuwegein gaf echter gas en ging er vandoor. De auto reed met hoge snelheid, meerdere malen rood licht negerend, door Nieuwegein in de richting van IJsselstein.

Botsing
Uiteindelijk eindigde de achtervolging in IJsselstein op de Utrechtseweg. Daar botste de auto tegen de achterzijde van een vrachtauto. Niemand had letsel. De vrachtwagen had geen schade. De voorzijde van de auto van de 14-jarige was wel flink beschadigd.

Aanhouding
De bestuurder en de 17-jarige inzittende uit Nieuwegein vluchtten uit de auto en de achtervolging ging te voet verder, waarbij zij beiden werden aangehouden. Beiden jongens werden meegenomen naar het bureau voor verhoor. De auto werd weggetakeld voor onderzoek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):