zaterdag, 29. november 2014 - 0:05 Update: 29-11-2014 10:15

'Aantal verkeersbrigadiers in Nederland gehalveerd'

Veilig Verkeer Nederland slaat alarm: aantal verkeersbrigadiers in Nederland gehalveerd
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

Veilig Verkeer Nederland trekt aan de bel; de veiligheid van kinderen komt in gevaar omdat het aantal verkeersbrigadiers, ook wel bekend als klaar-overs, sterk terugloopt.

In de laatste acht jaar is het aantal gehalveerd van 55.000 in 2006 naar 27.000 in 2014. Elk jaar moeten er helaas te veel scholen noodgedwongen stoppen met de inzet van verkeersbrigadiers omdat er te weinig vrijwilligers zijn die dit willen doen.

Help ze oversteken

VVN reikt scholen de helpende hand met het werven en lanceert daarom afgelopen woensdag haar nieuwe campagne “Help ze oversteken” om 12.30 uur met een ludieke actie bij Basisschool de Werveling in Soest . Met deze campagne wil VVN aandacht vragen voor het vrijwilligerswerk als verkeersbrigadier en daarmee ook verkeersbrigades ondersteunen in de zoektocht naar nieuwe vrijwilligers.

Verkeersbrigadiers zijn vrijwilligers die nabij scholen worden ingezet om kinderen veilig te laten oversteken. Zij doen dit altijd op de school-thuisroute van kinderen. Zij worden vertegenwoordigd door Veilig Verkeer Nederland die de belangen behartigt van alle verkeersbrigadiers in Nederland. Op dit moment zijn er ongeveer 15.000 volwassenen en 12.000 jeugdverkeersbrigadiers. Zij helpen dagelijks honderdduizenden kinderen bij het veilig oversteken.