maandag, 8. december 2014 - 19:20

Acht verdachten en vijf vast in onderzoek gestolen vogels Avifauna

Acht verdachten en vijf vast in onderzoek gestolen vogels Avifauna
Foto: Archief FBF
Den Haag

De politie heeft in het strafrechtelijk onderzoek naar de diefstal van vogels bij Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn in totaal acht verdachten aangehouden.

De politie hield vorige week dinsdag een 32-jarige man uit Drunen aan. De rechter-commissaris van derechtbank in Den haag heeft de man afgelopen vrijdag in bewaring gesteld voor 14 dagen.

Er zitten nu in totaal vijf verdachten vast in dit onderzoek. Dinsdag 11 november werden al een 20-jarige man uit Oss en een 24-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Op 18 november werd een 34-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Zij zijn door de raadkamer in voorlopige hechtenis gesteld voor 90 dagen. Op 25 november werd een 20-jarige man uit Den Bosch aangehouden. Ook hij zit in voorlopige hechtenis. Er zijn daarnaast nog drie verdachten tussen de 24 en 53 jaar uit Nuland, Drunen en Schijndel aangehouden. Zij zijn na in verzekering stelling en verhoor op vrije voeten gesteld.

De politie doet ook onderzoek naar andere diefstallen van vogels in het Westland en Brabant waarbij deze verdachten mogelijk ook betrokken zijn. Alle verdachten wordt betrokkenheid bij één of meerdere diefstallen verweten, dan wel het voorhanden hebben van illegale vogels en heling. In Den Bosch werden op 18 november 14 vogels uit Avifauna aangetroffen in een schuur. Eén vogel was dood en twee waren er zorgelijk aan toe. De 24-jarige verdachte uit Den Bosch wordt dan ook het onthouden van de nodige zorg aan dieren verweten.

Provincie:
Tag(s):