donderdag, 9. januari 2014 - 9:08 Update: 03-07-2014 0:44

Auto van dodelijke aanrijding na 42 jaar gevonden in Duitse akker

Foto van akker | Sxc
Foto: SXC
Ter Apel

Op een akker in het Duitse Rutenbrök is mogelijk een Nederlandse auto gevonden waarmee 42 jaar geleden een man is dood gereden in de buurt van Ter Apel. Dit meldt RTV-Noord.

De auto, een blauwe Volkswagen 1600, werd bij toeval gevonden tijdens baggerwerkzaamheden. De politie in Duitsland wil het voertuig uit laten graven om alsnog onderzoek te doen naar de dodelijke aanrijding. Op 9 september 1971 werd de toen 63-jarige Jurien Potze aangereden. Potze werd zwaargewond gevonden door een buschauffeur. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Uit politie onderzoek bleek destijds dat er vermoedelijk een blauwe Volkswagen betrokken was geweest bij het ongeval en was doorgereden. De eigenaar van het voertuig ontkende enige betrokkenheid bij de aanrijding. Omdat de auto niet gevonden kon worden, werd de verdachte vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie in Nederland zegt geen interesse te hebben in de gevonden auto. Dit omdat de zaak verjaard is en de eigenaar van de auto is overleden.

Provincie:
Tag(s):