vrijdag, 3. oktober 2014 - 16:49 Update: 04-10-2014 12:13

Beatrix opent op de Wallen nieuwe daklozenopvang Leger des Heils

Beatrix opent nieuwe opvanglocatie daklozen in Wallengebied
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Prinses Beatrix heeft vrijdagmiddag in Amsterdam in het Wallengebied een nieuwe opvanglocatie voor daklozen van het Leger des Heils geopend. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt.

De Majoor Bosshardtburgh, zoals de nieuwe locatie heet, is een nieuwe opvanglocatie van het Leger des Heils voor hulpbehoevende dak- en thuislozen. Voorafgaand was Beatrix aanwezig bij een bijeenkomst in de Koepelkerk ter gelegenheid van de opening.

De Majoor Bosshardtburgh is gevestigd aan de Oudezijds Armsteeg en grenst aan het huis waar majoor Bosshardt in 1951 haar welzijnswerk op de Wallen begon. De nieuwe woonvoorziening vervangt de Gastenburgh, het opvangcentrum aan de Oudezijds Achterburgwal, waar de bewoners vaak langdurig met vier of vijf personen op één kamer verbleven.

In de Majoor Bosshardtburgh krijgen alle zesendertig bewoners een eigen kamer, geheel toegespitst op de zorg voor de vaak slechte lichamelijke gezondheid van de bewoners. Na de opening krijgt de Prinses een rondleiding door de nieuwe opvangvoorziening.

Het Leger des Heils helpt kwetsbare mensen met problemen op meerdere leefgebieden, die daardoor belemmerd worden om in hun bestaansvoorwaarden te kunnen voorzien. Naast de opvang en begeleiding van dak- en thuislozen, biedt het Leger des Heils ook thuiszorg, dagbesteding, ondersteuning aan gezinnen en buurtcentra voor eenzame mensen. Vaste medewerkers en vrijwilligers van het Leger des Heils helpen in Amsterdam jaarlijks 4.500 mensen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):