woensdag, 23. april 2014 - 17:38 Update: 03-07-2014 0:37

Bijna twee miljoen Nederlanders weg tijdens meivakantie

Foto van camping tent caravan | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Aankomende meivakantie zullen ongeveer 1,8 miljoen vakanties worden ondernomen. Dit verwacht NBTC Holland Marketing.

'Ruim de helft van deze vakanties, circa 950.000, wordt in eigen land doorgebracht', aldus NBTC. Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de meivakantie; dit jaar is dat van zaterdag 26 april tot en met maandag 5 mei.

Vakantie in eigen land populair
Hoewel het overgrote deel van het land het advies van OCW zal volgen, kunnen regio’s afwijken van deze adviesweek. Vorig jaar duurde de meivakantie voor veel scholen twee weken en daardoor gingen meer Nederlanders op vakantie. Vergeleken met de meivakantie van 2012 is het aantal vakantiegangers dit jaar ongeveer gelijk. In totaal worden er 1,8 miljoen meivakanties ondernomen. Meer dan de helft daarvan wordt in eigen land doorgebracht en zo’n 850.000 vakanties in het buitenland. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn de buurlanden Frankrijk, Duitsland en België.

Bungalow en kamperen populair
De meivakantie is een populaire periode om er even tussenuit te gaan. Ook dit jaar is de bungalow en het zomerhuisje de meest populaire accommodatie voor de binnenlandse vakanties. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van tour- en stacaravans in Nederland. Het weer speelt hierbij een grote(re) rol omdat juist in deze periode veel kampeerders er weer opuit trekken. Bij goed weer zal men sneller met de tourcaravan of de tent op pad gaan.

Toeristische bestedingen
De gemiddelde besteding tijdens een binnenlandse vakantie in de meiperiode is zo’n 175 euro per persoon per vakantie. Voor de Nederlandse economie betekent dit dat er tijdens de meivakantie bijna 170 miljoen euro wordt besteed door vakantiegangers in eigen land.

Provincie: