woensdag, 21. mei 2014 - 17:49 Update: 03-07-2014 0:36

Bonnie & Clyde worden door Duitsland uitgeleverd

Bonnie & Clyde worden door Duitsland uitgeleverd
Assen

Het Nederlandse duo ‘Bonnie & Clyde’ die momenteel nog in Duitsland vastzit wordet binnenkort uitgeleverd aan Nederland. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.

Op vrijdag 9 mei 2014 is een delegatie van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland en Oost-Nederland op bezoek geweest bij de Staatsanwalt te Hamm in Duitsland. In dit overleg is onder andere gesproken over het uitleveringsverzoek dat is behandeld bij de rechtbank.

Uitleveringsverzoek
De rechtbank in Hamm heeft op 20 mei 2014 het uitleveringsverzoek behandeld en heeft het uitleveringsverzoek goedgekeurd. Dit houdt in dat de verdachten op korte termijn uitgeleverd worden aan Nederland.

Procedure in Nederland
De verdachten worden hier opnieuw aangehouden en voorgeleid aan de rechter-commissaris waar het OM Noord-Nederland gaat vragen om de verdachten in bewaring te stellen op verdenking van onder andere: afpersing, poging tot moord, diefstal met geweld, wederrechtelijke vrijheidsberoving en een poging tot doodslag dit alles in vereniging.

Het duo trok in februari van dit jaar gedurende twee weken door Nederland en pleegde daarbij diverse zware misdrijven in Echten, Meppel, Lage Mierde en in Enschede.

Door adequaat optreden van de Duitse politie, kon het duo woensdagmiddag 26 februari in Duitsland worden aangehouden in een hotel in het plaatsje Schwerte. In de hotelkamer waar zij verbleven zijn diverse goederen in beslag genomen.

De in beslag genomen spullen zijn overgedragen aan de politie en het OM in Noord-Nederland.

Provincie:
Tag(s):