vrijdag, 19. september 2014 - 23:08

Braber schiet Willem II in slotfase naar zege

(ELF Voetbal/Blik op Nieuws) De Brabantse derby is gewonnen door Willem II. De Tilburgers waren met 2-1 te sterk voor NAC Breda.

Het duurde twaalf minuten tot de eerste kans van de wedstrijd een feit was. Het was gelijk raak. Ben Sahar scoorde voor Willem II de 1-0. NAC-back Ssewankambo stond niet op de letten. Hierdoor kwam een pass van Ten Rouwelaar terecht bij de Israëlier en hij maakte het af door de bal bij de doelman door de benen te tikken.

Even later kreeg Willem II opnieuw een grote kans. Debutant Jerson Cabral legde de bal klaar voor Robert Braber. Hij kopte echter recht op de doelman van NAC.

De Tilburgers waren de betere ploeg in de beginfase.Toch was het na een half uur bijna 1-1. Tighadouini raakte de kruising. Tien minuten na deze kans was het wel raak voor NAC. De Kamps deelde op de middenlijn een duwtje uit. Een Willem II'er kon hierdoor niet koppen. Liesveld floot hier niet voor. De Kamps wist Matic te bereiken en hij schoot hard en laag van afstand raak.

NAC begon goed aan de tweede helft. In de 58e minuut ging Tighadouini vanuit een moeilijke hoek voor zijn eigen succes. Een voorzet had een betere optie geweest, maar daardoor ging een grote kans verloren.

Na de rust waren er zeer weinig echte kansen. Tien minuten voor het einde kreeg Cabral een duw van Amieux. De aanvaller vroeg om een strafschop, maar Liesveld werkte daar niet aan mee. De supporters van Willem II waren woest. In de herhaling bleek dat het een twijfelgeval was.

Het leek erop dat het 1-1 zou worden, maar in de blessuretijd maakte Robert Braber de winnende voor Willem II. Vanaf links legde Andrade de bal klaar voor Braber. De middenvelder nam de bal goed aan en schoot goed binnen.