woensdag, 24. december 2014 - 8:18 Update: 24-12-2014 13:54

Cambodjaan 13 jaar cel in voor doden Daphna Beerdsen en dochtertje

Dertien jaar cel voor moord op Nederlandse en haar dochter
Foto: Archief EHF
Phnom Penh

In Cambodja heeft een dakloze man, die de Nederlandse Daphna Beerdsen (31) doodstak en haar dochtertje Dana fataal verwondde, 13 jaar celstraf gekregen. Dit melden verschillende media op basis van berichtgeving in Cambodja.

Het gaat om Chea Phin, een dakloze man, die twee weken voor de moord was vrijgelaten uit de gevangenis. Hij stak in april in de hoofdstad Phnom Penh de vrouw neer toen zij hem betrapte bij het stelen van een fiets in het gebouw waar zij woonde.

Toen de vrouw Chea Phin betrapte, begon zij te schreeuwen en om hulp te roepen. Zij werd daarop toegetakeld met een schroevendraaier en later dood gevonden in haar huis. Haar dochtertje Dana van 19 maanden raakte zwaar gewond en overleed twee weken later in een ziekenhuis in Bangkok. Beerdsen was in Cambodja omdat zij daar voor de Verenigde Naties werkte.

De 35-jarige Chea Phin werd korte tijd later aangehouden door de politie en legde een bekentenis af. Hij zou ten tijde van de moord dronken zijn geweest en beweerde dat er niets gebeurd zou zijn als Beerdsen niet had geschreeuwd.

Categorie:
Tag(s):