zaterdag, 2. augustus 2014 - 10:46 Update: 02-08-2014 17:59

Canal Parade Amsterdam rustig verlopen

Amsterdam maakt zich op voor Canal Parade
Amsterdam

De 19e Canal Parade in de Amsterdamse grachten is volgens de politie zonder noemenswaardige incidenten verlopen.

De tocht door de Amsterdamse grachten was  al, eerder dan gepland, om 12.45 uur van start gegaan vanwege het opkomende onweer. Dit jaar voeren er tachtig boten met homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders door Amsterdam.

Twee wit uitgedoste boten van het Aids Fonds gingen vooraf aan de bonte stoet. Met de twee witte boten brengt men een eerbetoon aan de slachtoffers van rampvlucht MH-17 waaronder zich ook een aantal medewerkers bevonden die bij of voor het Aids Fonds werkte.

De twee slachtoffers die voor het Aids Fonds werkten zijn Pim de Kuijer (lobbyist) en Martine de Schutter (programmaleider Bridging the Gaps). Zij waren onderweg naar de Internationale Aids Conferentie in Melbourne. Daarnaast kwamen er ook drie dierbare collega’s en naasten uit het werkveld om. 

Joep Lange, één van de meest prominente internationale leiders in de aids-bestrijding, zeer gewaardeerd collega en goede vriend van de organisatie, was samen met zijn partner en collega Jacqueline van Tongeren op weg naar de Internationale Aids Conferentie. Ook van oud-collega Lucie van Mens, die haar carrière wijdde aan de bescherming van sekswerkers, de internationale aids-bestrijding en de promotie van het vrouwencondoom, is omgekomen bij de vliegtuigcrash. 

Provincie: