vrijdag, 5. september 2014 - 10:56 Update: 05-09-2014 14:47

Celstraf van 16 jaar geëist voor van flat gooien neefje (3)

OM eist 16 jaar cel voor het van flat af gooien neefje
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

Tegen een 39-jarige man heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam een gevangenisstraf van 16 jaar geëist. De officier van justitie acht moord op de 3 jarige Blessing, het neefje van de verdachte, bewezen.

Op 9 april 2013 is het jonge slachtoffer in de visie van het OM door de verdachte met opzet van de reling van de zesde etage van een flatgebouw gegooid, geduwd of laten vallen. De officier komt tot deze conclusie door verklaringen van beide ouders van het slachtoffertje. Zij hebben onafhankelijk van elkaar verklaard dat de verdachte heeft gezegd dat Blessing is weggegooid en dat de politie hem zou komen ophalen.

De verdachte zou volgens het OM het slachtoffertje hebben opgetild, naar de gang zijn gelopen, de voordeur hebben geopend, naar de galerij gegaan en het kind mogelijk op de reling hebben gezet om het vervolgens te duwen, te laten vallen of te gooien. Dit alles is in korte tijd gebeurd. Volgens de officier had de verdachte tijd om zich te beraden.

Meerdere omstanders hebben de verdachte op de zesde verdieping zien staan en in het Ghanees horen roepen ‘Ik heb hem gedood’, waarbij hij zijn vuisten in de lucht hield en zich op de borst klopte. Trots alsof hij een winnaar, een held was.

Dat Blessing zelf over de reling zou zijn geklommen, zoals door verdachte is verklaard, acht de officier ongeloofwaardig. De verdachte is in de visie van de officier de galerij opgegaan met het kind op zijn arm en kwam vrijwel direct weer terug. In dit korte tijdsbestek zou Blessing dan op de galerij moeten zijn neergezet en helemaal uit eigen beweging uit het niets over de reling hebben moeten klimmen.

 

Provincie:
Tag(s):