dinsdag, 2. december 2014 - 14:18

Compositietekeningen van overvallers Delfzijl

Compositietekeningen van overvallers Delfzijl
Delfzijl

De politie heeft in het onderzoek naar een drietal overvallen in Delfzijl Noord het vermoeden dat een groep jeugd hiervoor verantwoordelijk is en heeft twee compositietekeningen kunnen laten maken van de twee overvallers op een woning aan de Kleine Belt.

Op 30 oktober j.l. was er een poging tot overval op een woning aan het Skagerrak. Twee gemaskerde mannen probeerde zich een toegang tot de woning te verschaffen. De 73-jarige bewoner schreeuwde om hulp en wist de mannen uit de woning te werken. Zonder buiten sloegen deze op de vlucht.

Op zaterdag 1 november stonden twee jongeren voor een woning aan de Kleine Belt. Nog voor zijn zich konden vermommen met een bivakmuts of sjaal, deed de bewoonster de deur open. Een van de overvallers richtte direct een pistool naar het hoofd van de vrouw waarna ze tegen de grond werd geduwd. Gealarmeerd door het lawaai zag haar man kans een van de daders een afstandsbediening tegen het hoofd te smijten en een andere overvaller een klap tegen het gezicht te geven. Na een korte worsteling ging het tweetal er vandoor.

Enkele dagen later, op 7 november, probeerde drie jongeren een cafetaria aan de Europaweg te overvallen. Twee van hen richtten een pistool op het personeel Hier wist de eigenaar de overvallers met een vleesspies en een mes te verjagen.

Provincie:
Blik op 112: