zaterdag, 15. maart 2014 - 16:05 Update: 03-07-2014 0:40

Controleurs ernstig mishandeld in restaurant Roosendaal

foto van toezicht | fbf archief
Foto: fbf archief
Roosendaal

De politie arresteerde gisterenavond een 18-jarige jongen uit Roosendaal in een eetgelegenheid aan de Lindenburg. Hij en een andere jongeman worden er samen van verdacht twee controleurs van de arbeidsinspectie en twee medewerkers van de gemeente Roosendaal zwaar te hebben mishandeld. De andere verdachte is gevlucht.

Op vrijdag 14 maart rond 18:00 hielden de vier ambtenaren een controle bij een eetgelegenheid aan de Lindenburg. Ze vermoedden dat een van de medewerkers niet legaal in Nederland verbleef. Tijdens de controle vroegen de ambtenaren het identiteitsbewijs van de werknemer.

Agressief
Twee jongemannen die ook in de zaak aanwezig waren bemoeiden zich met deze controle. Ze werden agressief en schopten en sloegen de ambtenaren van de arbeidsinspectie en van de gemeente. De medewerker van de eetgelegenheid en een van de agressievelingen wisten tijdens deze ruzie te vluchten. De 18-jarige vechtersbaas werd aangehouden door de ambtenaren van de gemeente en overgedragen aan de politie. Hij wordt van zware mishandeling verdacht en is ingesloten in het cellencomplex.

Provincie: