woensdag, 19. maart 2014 - 9:50 Update: 03-07-2014 0:40

Drie mannen opgepakt voor hennepkweek

Foto  van hennepplant | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Helmond

Dinsdagmiddag hield de politie drie mannen aan die verdacht worden van betrokkenheid bij de kweek van hennep in een woning aan de Prof. Schermerhornlaan.

Het gaat om de bewoner van het huis, een 29-jarige man uit Hoek van Holland en een 30-jarige inwoner van 's-Gravenzande.

De politie stelde een onderzoek in nadat zij meldingen had gekregen van een sterke henneplucht in de omgeving van het betreffende huis. Toen agenten bij de woning kwamen spraken zij de bewoner aan, maar ze zagen ook dat twee mannen ervandoor gingen. Die werden na een korte zoekactie allebei in de omgeving in de kraag gevat. In de woning vonden agenten een compleet ingerichte kwekerij, echter was deze niet in werking. Er stonden wel 378 lege plantenbakjes in. In een aantal tonnen werden de bijbehorende, inmiddels geoogste 378 planten terug gevonden. Verder vond de politie nog een flinke hoeveelheid stekjes. Tevens bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom, waarvan Enexis aangifte doet. De drie mannen werden overgebracht naar het politiebureau en verhoord. Ze werden in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):