donderdag, 16. januari 2014 - 17:33 Update: 03-07-2014 0:44

Fabriek Philip Morris wordt stilgelegd door actievoerders

Foto van sigaretten | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Bergen op Zoom

De productie in de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom wordt vanaf donderdagavond 23:30 uur voor 24 uur stilgelegd. Na de werkonderbrekingen van vorige week en het draaien van halve diensten deze week, heeft het actiecomité besloten de druk op de directie van Philip Morris verder op te voeren.

Philip Morris Holland (PMH) heeft daarop laten weten ‘verder te willen onderhandelen met de vakbonden’, maar zegt tegelijkertijd dat ‘het eindbod van de bonden niet aanvaardbaar is voor PMH’. Jet Grimbergen, bestuurder FNV Bondgenoten: “Zolang Philip Morris niet ingaat op ons eindbod zullen de stakingen doorgaan. Maar we zijn natuurlijk altijd bereid om te luisteren en op grond daarvan de afweging te maken of het hervatten van de formele onderhandelingen zinvol is.”

De actiebereidheid onder de PMH werknemers is onveranderd groot. Meer dan 500 werknemers legden de afgelopen dag het werk voor vier uur neer.

Grimbergen: “Dit alles gebeurt in een bedrijf dat zich decennia lang kenmerkte door relatieve arbeidsrust. Dan mag je ervan uit gaan dat de mensen het echt zat zijn en het gehad hebben met het gedrag van de directie.” FNV voorman Ton Heerts spreekt stakers vrijdagmorgen toe

Provincie: