dinsdag, 4. maart 2014 - 13:54 Update: 03-07-2014 0:41

FNV: ‘Stop afbraak openbaar vervoer Overijssel’

Foto van stopknop in bus | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Enschede

Het comité ‘Voor een goed OV’, waaronder FNV Bondgenoten, roept de Provinciale Staten van Overijssel op ‘de afbraak van het openbaar vervoer te stoppen’. Via een ludieke actie worden dinsdagnacht de reizigers geïnformeerd over de gevolgen van de bezuinigingen op het OV.

Zo’n 25 buschauffeurs zullen woensdagochtend de vergadering van de vervoerscommissie in het provinciehuis bijwonen. Lutz Kressin, bestuurder FNV Bondgenoten: “De provincie moet niet alleen kijken naar de kosten van het OV, maar ook naar het maatschappelijk nut er van.”

Actie: Ook deze bus eruit, door provinciaal besluit
In de nacht van 4 op 5 maart, na de laatste bus,  komen over de bushaltes in de concessie Midden-Overijssel lichtblauwe plastic zakken te hangen met daarop de tekst: ‘Ook deze bus eruit, door provinciaal besluit’. Kressin: “In de bus zullen we reizigers informeren en pamfletten uitdelen. We hopen dat zoveel mogelijk reizigers onze petitie tekenen.” 

 

De provincie Overijssel gaat € 18 miljoen euro bezuinigen op het openbaar vervoer in de komende drie jaar. De provincie wil dat de buslijnen kostendekkend zijn en anders worden ze opgeheven. Lutz Kressin, bestuurder FNV Bondgenoten: “Dit is een politieke keuze, geen noodzaak. De dienstregeling van de bussen kan zodanig ingericht worden dat het aantrekkelijker wordt voor de reiziger, waardoor meer inkomsten kunnen worden vergaard. Hiervoor heeft de ondernemingsraad van Syntus Midden-Overijssel een 11-puntenplan en wijzigingsvoorstellen aan de provincie voorgelegd.”

Provincie:
Tag(s):