dinsdag, 14. oktober 2014 - 18:26 Update: 15-10-2014 16:37

FNV zet 'alles op alles' om fusie per 1 januari 2015 alsnog te realiseren

Extra congres moet fusie FNV alsnog laten slagen
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Om de eerder afgeketste fusie van Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten, FNV Bouw, FNV Sport en de FNV Vereniging alsnog mogelijk te maken roept FNV Bondgenoten op korte termijn een extra congres bijeen. Doelstelling van het congres is om de eerder voorgenomen fusie per 1 januari 2015 alsnog te realiseren. Dit laat FNV Bondgenoten dinsdagavond weten.

Ton Heerts, voorzitter FNV: "Nederland heeft een sterke vakbond nodig. Daar zijn we het allemaal over eens. De FNV is die sterke bond. En om dat te blijven moeten we doorgaan met de vernieuwing. Overweldigend veel mensen hebben zich uitgesproken voor de fusie".

"Natuurlijk waren er ook tegenstemmers. Bij FNV Bondgenoten stemde in totaal 35% tegen de fusie. Er waren 8 stemmen te weinig voor de vereiste juridische meerderheid. We dienen respect te hebben voor hun argumenten en zo zal daar ook mee worden omgegaan. Alles afwegende móeten we alles op alles zetten om de fusie mogelijk te maken."

Vorige week bleek dat er een zeer breed draagvlak bestaat voor de fusie tijdens de diverse ledenvergaderingen van Abvakabo FNV (94%), FNV Bouw (98 %), FNV Sport (unaniem) en het Ledenparlement van de FNV Vereniging (97%). Bij FNV Bondgenoten stemde 64,62 % voor en 35,38 % tegen. Er was een twee derde meerderheid van 66,67 procent nodig om de fusie door te laten gaan.

Provincie:
Tag(s):