maandag, 20. januari 2014 - 13:57 Update: 03-07-2014 0:44

Hollande en Rutte maken afspraken over samenwerking

Foto van Binnenhof auto minister | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Franse president François Hollande is maandagochtend ontvangen door de voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg.

De Franse president bracht vandaag een officieel bezoek aan Nederland.

De ontmoeting met de Staten-Generaal vond plaats in het gebouw van de Eerste Kamer. De Franse president werd om 10.30 uur welkom geheten. Het gesprek met de Staten-Generaal eindigde rond 11.00 uur.

Bij het gesprek waren oo
k Tineke Strik, voorzitter van de commissie voor Europese Zaken van de Eerste Kamer en Angelien Eijsink, voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer aanwezig.

Samenwerking
President Hollande en premier Rutte willen de samenwerking tussen Frankrijk en Nederland versterken. Dit hebben ze gezegd tijdens een persconferentie in Den Haag.

Beiden zijn ingenomen met de sterke banden en nauwe samenwerking tussen beide landen. Als medeoprichters van de Europese Unie, maar ook als buren, delen Frankrijk en Nederland verantwoordelijkheden en moeten zij het hoofd bieden aan dezelfde uitdagingen.


Zij zijn verheugd over de voortgang in de betrekkingen tussen beide landen. Deze worden vandaag nog verder versterkt door nieuwe bilaterale initiatieven, die een tastbare uiting zijn van onze gezamenlijke wil deze samenwerking uit te breiden en te verdiepen en een strategisch partnerschap te sluiten. 

De Franse en de Nederlandse regering hebben besloten een gemeenschappelijke routekaart op te stellen,