maandag, 28. april 2014 - 7:49 Update: 03-07-2014 0:37

Huldiging Ajax overwegend feestelijk verlopen

foto van ajax | fbf archief
Foto: YouTube
Amsterdam

De huldiging van Ajax in het ArenApark is zondagmiddag 27 april vooral feestelijk verlopen. Ongeveer 35.000 supporters kwamen zondag vanaf het einde van de middag naar de locatie in Zuidoost. Rond de huldiging hield de politie twee personen aan voor het verstoren van de openbare orde en het bezit van vuurwerk.

Eerder op de middag waren honderden supporters aanwezig in de binnenstad om de kampioenswedstrijd te volgen in cafés op het Leidse- en Rembrandtplein. Daarbij hield de politie zo’n tien personen aan wegens het bezit van vuurwerk. Verder verliep de voetbalmiddag zonder noemenswaardige incidenten. Na het laatste fluitsignaal trokken de supporters vanuit de binnenstad richting het Arenapark.

Na afloop van de huldiging zijn diverse supporters weer richting de binnenstad afgereisd. Tot 22.30 uur heeft de politie in de binnenstad ruim vijftig aanhoudingen verricht voor onder meer het verstoren van de openbare orde en vernieling. Onder hen was een groep van ongeveer dertig personen op de Spiegelstraat.

Vernielingen in de trein
Een groep van ongeveer dertig Ajax-supporters die onderweg was met de trein van Almelo naar Amsterdam is zondag aan het begin van de avond aangehouden op station Utrecht Centraal, nadat zij vernielingen hadden gepleegd in de trein. De NS heeft aangifte gedaan en de schade zal - na taxatie door experts - worden verhaald op de verdachten.

Agent gebeten
Bij een aanhouding in de binnenstad werd een agent door een arrestant gebeten. De agent werd in het ziekenhuis behandeld. Bij geweld tegen personen met een publieke taak zal het openbaar ministerie een hogere straf eisen.

Provincie:
Tag(s):