vrijdag, 14. februari 2014 - 19:23 Update: 03-07-2014 0:42

Kernreactor Petten na vier maanden weer in bedrijf

foto van kernreactor Petten | Frank van den Berg
Foto: Frank van den Berg
foto van kernreactor Petten | Frank van den Berg
Foto: Frank van den Berg
foto van kernreactor Petten | Frank van den Berg
Foto: Frank van den Berg
Petten

De kernreactor in Petten heeft na vier maanden te hebben stilgelegen haar kernreactor opgestart. Dat maakt exploitant NRG vrijdag weten.

Om ongeplande uitval van NRG’s nucleaire faciliteiten te voorkomen heeft NRG al haar faciliteiten en gerelateerde processen in een tijdelijke, veilige stand by modus gebracht. Dit is een vereiste om verbeteringen te kunnen doorvoeren. Verbeteringen zijn onder meer doorgevoerd in de techniek, het veiligheidssysteem en in de organisatie. De verbeteringen die vereist zijn om de Hoge Flux Reactor op te starten zijn inmiddels uitgevoerd en geïmplementeerd, ditzelfde geldt voor de faciliteit Decontamination & Waste Treatment en het Jaap Goedkoop Laboratorium. De Hot Cell Laboratories worden naar verwachting de komende week weer in gebruik genomen. Aan de inbedrijfname van de Molybdeen Productiefaciliteit wordt momenteel aan gewerkt.

Lange-termijnafspraken

NRG werkt momenteel ook aan een investeringsprogramma om de nucleaire installaties betrouwbaar en veilig te kunnen blijven bedrijven tot de inbedrijfstelling van de nieuwe PALLAS-reactor. Om dat mogelijk te maken wordt met klanten onderhandeld over lange-termijnafspraken voor de levering van producten en diensten. Daarnaast worden met het oog op de veranderingen in de markt de strategie en de organisatiestructuur opnieuw bekeken.
 

Provincie:
Tag(s):