vrijdag, 7. november 2014 - 13:22 Update: 07-11-2014 13:45

Kleuter loopt na middernacht in pyama voor snackbar in Zuidoost

Kleuter loopt na middernacht in pyama voor snackbar in Zuidoost
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een meisje van ongeveer vier jaar oud wist in de nacht van donderdag op vrijdag rond middernacht haar huis in Amsterdam Zuidoost ongemerkt te verlaten en werd vervolgens door een voorbijganger voor een nabijgelegen snackbar gespot. Dit meldt de politie vrijdag.

Na een intensieve speurtocht kon de politie haar identiteit achterhalen en de ouders inlichten. 'Ze was ongemerkt de voordeur uitgelopen terwijl haar ouders lagen te slapen', aldus de politie.

De melder zag rond 00.25 uur het meisje in haar pyama op blote voeten voor de snackbar lopen. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam was zij door de melder naar binnen gebracht omdat het buiten erg koud was. Het meisje wist wel haar naam en die van haar ouders te noemen, echter een buurtonderzoek leverde niet het woonadres van het meisje op.

Mobiel crisisteam

In overleg met het mobiele crisisteam jeugd is het meisje tijdelijk ondergebracht in een pleeggezin. Ondertussen speurden de medewerkers van de meldkamer van de politie naarstig naar het adres van het meisje. Rond 05.00 uur in de ochtend hadden zij het mogelijke adres van haar gevonden en namen politiemensen poolshoogte op het opgegeven adres.

Open deur

Bij aankomst viel op dat de voordeur van deze woning gewoon open stond. Op bellen en aankloppen kwam er een man naar de voordeur die schrok en verbaasd was. Het meisje was inderdaad, terwijl haar ouders sliepen, de voordeur uitgelopen. De politiemensen konden aan de ouders melden dat hun dochtertje in goede handen verkeerde en zij in de loop van de ochtend contact op konden nemen met het crisisteam om haar weer in hun armen te sluiten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):