donderdag, 9. januari 2014 - 14:01 Update: 03-07-2014 0:44

Krajicek en ABNAMRO verlengen samenwerking

Foto van Richard Krajicek tennis | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Het contract van Richard Krajicek als toernooidirecteur van het ABN AMRO World Tennis Tournament is met drie jaar verlengd tot en met 2017. Dit heeft ABNAMRO donderdag bekendgemaakt.

Richard Krajicek, toernooidirecteur ABN AMRO World Tennis Tournament: ”Het is en blijft de leukste baan van Nederland. De blijvende ambitie en het unieke teamwork tussen ABN AMRO en Ahoy Rotterdam dragen hier natuurlijk in belangrijke mate aan bij.”

ABN AMRO en Ahoy Rotterdam hebben vandaag ook het sponsorcontract van het ABN AMRO World Tennis Tournament voor drie jaar verlengd. Het nieuwe contract geldt voor de edities van 2015, 2016 en 2017. 

De samenwerking tussen ABN AMRO en Ahoy Rotterdam is het langstlopende sponsorship binnen de ATP World Tour. Ahoy organiseert het ABN AMRO World Tennis Tournament van 10 tot en met 16 februari 2014 voor de 41e keer. Het evenement heeft de ATP 500 status binnen de ATP World Tour, waarmee het tot de 25 belangrijkste tennistoernooien ter wereld behoort.

Het evenement is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de best bezochte indoor herentennistoernooien van de wereld. Dit jaar nemen zeven spelers uit de top-12 van de wereld deel en behoren alle ingeschreven spelers tot de beste 40 van de wereld.

Ernst Boekhorst, Manager Sponsoring en Events ABN AMRO: “Het ABN AMRO World Tennis Tournament is al jaren een succesvol toernooi. Het wordt door onze klanten enorm gewaardeerd. De kracht van het toernooi is dat het elke editie weer groeit. Of het nu gaat om het aantal zakelijke bezoekers, seminars, social media of duurzaamheid. Het toernooi heeft het vermogen om nieuwe initiatieven te blijven ontwikkelen.”

De verlenging is een bevestiging van de solide samenwerking tussen beide partijen. Jolanda Jansen, Directeur Ahoy Rotterdam: “Het blijvende succes van het toernooi en de mogelijkheid om steeds nieuwe initiatieven te blijven ontwikkelen en ambitieus te zijn, zijn het gevolg van de lange plezierige samenwerking. Dit gaat verder dan een normaal sponsorschap. Ook internationaal vanuit andere toernooien wordt met bewondering naar deze samenwerking gekeken.”

Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, dat gelijktijdig met het toernooi wordt gehouden in Ahoy Rotterdam, wordt eveneens voor de periode tot en met 2017 gecontinueerd. Esther Vergeer blijft  als toernooidirecteur verbonden. Het toernooi begint op dinsdag en eindigt op zondag en groeit dit jaar naar twaalf spelers. Een samenvatting van de finale is te zien rond de zondaguitzending van het toernooi bij de NOS.