donderdag, 6. november 2014 - 10:36 Update: 06-11-2014 15:43

Man aangehouden op verdenking jihadisme

jihadisme
Foto: Archief bon
Rotterdam

De politie heeft in de avond van 29 oktober een 20-jarige man uit Rotterdam aangehouden die ervan wordt verdacht voorbereidingen te hebben getroffen tot het deelnemen aan de gewapende strijd in Syrië.

De man kwam in beeld nadat de wijkagent signalen van radicalisering had doorgekregen. Het vermoeden is dat de man op korte termijn wilde uitreizen. De politie doorzocht de woning van de man en nam een aantal gegevensdragers en telefoons in beslag voor nader onderzoek.


De Rotterdammer werd afgelopen dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft de man onder een aantal voorwaarden geschorst uit de voorlopige hechtenis. Zo moest hij onder andere zijn identiteitsbewijzen inleveren en mag hij zich niet buiten Nederland begeven.

Politie, Openbaar Ministerie, gemeenten, AIVD en NCTV werken samen in de aanpak van jihadgangers. Die aanpak bestaat zowel uit het voorkomen van radicalisering, als het strafrechtelijk aanpakken ervan. Dat betekent voor het Openbaar Ministerie aandacht voor diegenen die zich willen aansluiten bij de jihad, maar ook voor hen die mensen of geld werven voor de gewelddadige strijd.

Provincie:
Tag(s):