zondag, 9. maart 2014 - 9:39 Update: 03-07-2014 0:40

Mysterie rond verdwenen vliegtuig met de dag groter

Foto van vliegtuig aan gate | Sxc
Foto: SXC

De verdwijning van een vliegtuig van Malaysian Airlines met 239 passagiers aan boord wordt steeds vreemder. Volgens Knack.be reisden twee passagiers met valse paspoorten.

Experts hebben de radarbeelden onderzocht om zo de route van het vliegtuig vast te stellen. Hieruit blijkt dat het toestel nog voor het verdween rechtsomkeer maakte. De ervaren gezagvoerder heeft in de tijd voor de vermissing geen technische of andere problemen via de radio gemeld. Eveneens is er geen noodsignaal uitgezonden. 

In Maleisië is men bezig om de passagierslijst grondig uit de pluizen. Hieruit is gebleken dat twee passagiers met valse paspoorten aan boord zijn gegaan. Eveneens is de identiteit van twee Europese passagiers nog niet bevestigd. Men houdt er rekening mee dat een terroristische aanslag een mogelijkheid zou kunnen zijn van de verdwijning. 

Volgens de BBC zouden de twee passagiers met valse paspoorten doorreizen naar Europa. Beiden hadden een ticket geboekt bij China Southem Airlines en hadden gisteren in Amsterdam moeten landen. Eén van hen zou dooreizen naar Kopenhagen, de andere naar Franfurt. De paspoorten zouden enkele jaren geleden gestolen zijn van een Italiaan en een Oostenrijker. Dit was gebeurd in Thailand.