zaterdag, 6. december 2014 - 15:30 Update: 06-12-2014 18:27

Nederlands hockey herenteam wint met 3-0 van Argentinië

Droomstart Champions Trophy voor Oranje hockey herenteam
Foto: Archief EHF
Bhubaneswar/ India

Voor de heren van het Oranje hockeyteam is de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar prima begonnen. In het eerste pouleduel werd Argentinië met 3-0 geklopt, dankzij goals van Mink van der Weerden, Robbert Kemperman en Diede van Puffelen. Dit meldt de KNHB zaterdag.

Sander de Wijn ontbrak bij Nederland, waar Pirmin Blaak onder de lat stond. De intenties van Oranje, met Niek van der Schoot, Mirco Pruijser en Martijn Havenga als debutanten, waren zaterdag al rap duidelijk. Vanaf het beginsignaal werd geprobeerd om Argentinië de wil op te leggen. Dat leidde tot een waar salvo aan strafcorners: Mink van der Weerden mocht vijfmaal op rij aanleggen. Die pogingen werden niet verzilverd, de eerste mogelijkheid daarna wel. De Brabander bracht Nederland na twaalf minuten aan de leiding.

Mister Backhand

Die voorsprong was ook meer dan terecht, al kreeg Argentinië vlak voor de 1-0 een fikse kans. De Zuid-Amerikanen, derde op het afgelopen WK, zagen met lede ogen aan hoe de verdediging in de negentiende minuut werd opengereten. Sander Baart vond Robbert Kemperman en ‘Mister Backhand’ had alle tijd en ruimte om zijn bijnaam eer aan te doen.

In het derde kwart kreeg Diede van Puffelen de mogelijkheid om zijn tweede interland te voorzien van een treffer. Zijn inzet spatte uiteen op het aluminium, maar zo’n tien minuten later sloeg de Bloemendaler alsnog toe: van dichtbij bracht hij de bal langs de ervaren doelman Juan Vivaldi, inmiddels een klassieker in de Argentijnse ploeg.

Na de derde Oranjegoal kregen de Zuid-Amerikanen nog een paar kansen op een eretreffer. Maar de strafcorners van Los Leones werden keurig gepareerd door Nederland, dat wel  Sander Baart geblesseerd naar de bank zag gaan.

Categorie:
Tag(s):