zaterdag, 16. augustus 2014 - 17:46 Update: 16-08-2014 18:08

Niet bepaald een droomdebuut voor van Gaal in Premier League

Niet bepaald een droomdebuut voor van Gaal in Premier League
Foto: Archief EHF

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Wat een glorieuze dag had moeten worden voor Manchester United, is uitgelopen op een nachtmerrie.

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen ging namelijk verloren. Voor eigen publiek verloor het met 1-2 van Swansea City.

Louis van Gaal, die voor het eerst op de bank zat tijdens een wedstrijd in de Premier League, zag zijn elftal moeizaam uit de startblokken komen. Het had welleswaar het overwicht op het veld, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. De eerste kans voor de bezoekers was vrijwel direct raak. Sung-Yueng Ki schoot de bal op de rand van het strafschopgebied laag het doel in.

Na een preek van Van Gaal kwam United goed de kleedkamer uit. Na een gevaarlijke hoekschop kwam de bal met wat geluk bij Wayne Rooney terecht. De aanvaller twijfelde geen moment en maakte een omhaal, waarna de bal in het doel verdween: 1-1. Manchester United ging vervolgens op jacht naar haar tweede doelpunt, maar kreeg laat in de wedstrijd de deksel op de neus.
 

Wayne Routledge wilde keihard op doel schieten, maar gleed uit. De bal kwam vervolgens met het nodige geluk terecht bij Gylfi Sigurdsson, die het nog maar eens probeerde. David De Gea leek de bal tegen te houden, maar sloeg hem vervolgens zelf het doel in. Zodoende neemt Swansea City de drie punten mee naar huis en blijft Van Gaal met lege handen achter.

Categorie:
Tag(s):