maandag, 22. september 2014 - 9:11 Update: 22-09-2014 9:12

Nieuwe aanbesteding voor de levering van politievoertuigen

Foto van politieauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

De nationale politie zal een nieuwe aanbesteding voor de levering van politievoertuigen starten. Het traject van een nieuwe aanbesteding zal naar verwachting meer dan een jaar in duren. Dat schrijft minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Vóór 1 oktober moest er een besluit worden genomen of de huidige overeenkomst zou worden verlengd of niet. Waar eerder aan de Kamer was gemeld dat een besluit hierover gekoppeld was aan de uitkomsten van het OM onderzoek over integriteitsschendingen rond de huidige aanbesteding, wordt deze afhankelijkheid nu niet langer in stand gehouden.

Het belang van de integriteit van de inkoopfunctie van de politie staat hierbij voorop. Een aanbesteding waaraan de schijn van integriteitschending kleeft, is niet langer houdbaar Het OM-onderzoek over de huidige aanbesteding is op dit moment nog gaande. Het OM heeft aangegeven dat momenteel meerdere politiefunctionarissen in het onderzoek betrokken zijn. Waar nodig zijn of worden personele maatregelen genomen.

Provincie:
Blik op 112: