donderdag, 20. november 2014 - 13:52

NTCV opent aanval op drones

NTCV opent aanval op drones
Den Haag

Ondernemers zijn door het programma Veilig door Innovatie van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NTCV) uitgedaagd om producten te ontwikkelen tegen drones.

Onbemande systemen, zoals ‘drones’, zijn tegenwoordig relatief goedkoop. Een drone kan volgens de NTCV worden gebruikt om bijvoorbeeld de openbare orde te verstoren of om verboden goederen binnen te smokkelen in een afgesloten omgeving.

Op deze uitdaging zijn 40 voorstellen ontvangen. De 13 beste hiervan hebben een opdracht gekregen voor een haalbaarheidsonderzoek dat eind maart 2015 afgerond moet zijn. De beste haalbaarheidsonderzoeken krijgen een opdracht voor de ontwikkeling van een prototype. De ondernemers demonstreren deze prototypes medio 2016.

De oplossingsrichtingen zijn divers. Sommige ondernemers willen drones tijdig detecteren en identificeren, anderen willen drones vangen of storen. Er wordt hiervan gebruik gemaakt van diverse technieken zoals een vogelradar die wellicht ook drones kan detecteren, of een drone die een andere drone kan vangen met een schietnet. 

Provincie:
Tag(s):